Tholhuijsen, keurslager

Puur scharrelrundvlees, voor een eerlijke prijs

France Limousin 'natuur'rundvlees behoort tot de absolute top op het gebied van smaak, kwaliteit en gezondheidsgaranties. Deze garanties worden weergegeven in het 'Cahier des Charges'. Dit is het reglement waaraan de boeren, die aangesloten zijn bij Union France Limousin, zich streng dienen te houden. Indien zij een overtreding begaan, is levenslange uitsluiting het gevolg.

De smaak van France Limousin rundvlees staat hoog aangeschreven. Dit werd in het verleden en wordt nog steeds bevestigd door topkoks en diverse jury's van smaakwedstrijden. Je proeft dat de natuur zijn gang heeft kunnen gaan. France Limousin heeft een hele pure, uitgebalanceerde smaak, kortom een echte ouderwetse vleessmaak.

Stel zelf uw vleespakket samen voor slechts. 5 producten voor slechts 17,50

Mager vlees

Al sinds 1999 verkopen we France Limousin rundvlees. De runderen lopen, met kalveren, in Frankrijk in de wei. Dit levert mals vlees met een fijne smaak. Niet te vet en kortere bereidingswijze.

Meer gastronomisch genot per ons

France Limousin geeft meer gastronomische bevrediging per ons dan regulier vlees. Dat komt naar voren als uitslag van talloze blindproeverijen. Keer op keer krijgt France Limousin vlees heel duidelijk de voorkeur van mensen die gewend zijn kritisch te proeven.

France Limousin rundvlees heeft nauwelijks gewichtsverlies bij het bereiden. Het vlees slinkt veel minder dan regulier vlees en het blijft veel sappiger. We kunnen daar wel heel wetenschappelijk over doen, maar directer en duidelijker is waarschijnlijk het commentaar van een bekende slager met een levenslange praktijkervaring, die het eens zo formuleerde: "Een biefstuk van France Limousin krijg je niet droog, hoe lang je hem ook bakt."

Het belangrijkste bij France Limousin vlees is echter dat het vlees, door zijn natuurlijke kenmerken, veel minder vet mag zijn dan dat bij ander vlees het geval kan zijn. Dat zit hem in de prachtige fijnvezelige structuur van het vlees. Een kwaliteit van het vlees, die maakt dat het in veel bereidingen met een veel kortere gaartijd kan volstaan en dat het zijn eigen sappen vasthoudt.

France Limousin importeert vers geslachtte runderen en verwerkt deze met de grootste zorg, tot onderstaande producten:

hals of nek collier
onderrib of dikke rib entrecôte
schoudermuis macreuse
sukade stuk paleron/gîte
bloemstuk gîte avant d'épaule
fijne rib côte couverte
dunne lende contre filet
dikke lende faux filet/rumsteak
staartstuk culotte
bovenbil met achtermuis tranche grasse
platte bil plat de cuise
spierstuk noix patisière
liesstuk bavette
achterschenkel jarret
vanglap flanchet
klapstuk plat de cote
borst en naborst grosse poitrine et tendron
puntstuk gros bout/poitrine
voorschenkel jarret (gîte arrière)
staart queue
ossehaas filet - chateau briand/tournedos/filet mignos
   

Tholhuijsen, keurslager

Lange Reke 3
4325 AA Renesse
0111461340

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten